![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,otóż mam problem ,znam dobrze php,na tyle że umiałbym napisać forum,znam bezpieczeństwo php,znam podstawy zend framework.Mysql(dobrze),javascript,jquery,css,html i w chodzę do szkoły informatycznej i też znam już javę podstawy.Niestyty pochodzę z bydgoszczy gdzie w branży informatycznej niema wogóle przyszłości,jest to miasto stracone dla tej branży.Otóż moje pytanie czy warto dalej krztałcić się w php,mysql ponieważ słyszałem o niskich dochodach w tym zawodzie? proszę odpowiedzieć mi szczerze ,najlepiej specjaliści dobrzi jaka jest przyszłość tego języka?
Bo niewiem czy zmienić zawód potem(pracuja jako spawacz i zarabiam 2600 złotych przez 8 h i coraz bardziej dostrzegam że niemam po szkole informatycznej przyszłości żadnej jako programista php skoro piszą tak w niektórych artykułach,czy może lepiej zacząć się uczyć innego języka takiego jak java.Proszę o opinie Ten post edytował szypi1989 8.07.2012, 17:01:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie dają 3000 zł netto na start (właściwie to 2800 i to tylko na okresie próbnym, oczywiście nie w technologii PHP)? W sumie już w tej firmie nie pracuję, ale wciąż obowiązuje umowa, że nie ujawnię swojej pensji więc napiszę tylko: tam gdzie 'każdego programistę da się zastąpić skończoną liczbą studentów' - (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
W PHP są chyba niestety najniższe pensje. Ten post edytował wiewiorek 9.07.2012, 16:34:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie dają 3000 zł netto na start (właściwie to 2800 i to tylko na okresie próbnym, oczywiście nie w technologii PHP)? W sumie już w tej firmie nie pracuję, ale wciąż obowiązuje umowa, że nie ujawnię swojej pensji więc napiszę tylko: tam gdzie 'każdego programistę da się zastąpić skończoną liczbą studentów' - (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) W PHP są chyba niestety najniższe pensje. To jest akurat stek bzdur - wiekszosci programistow sie placi bo sa to klepacze ktorzy pisza moduly do Joomli, inputy do formularzy i inny szajs natomiast programisci ktorzy wiedza co to skalowalnosc, testowanie kodu, umieja sensownie projektowac czekaja normalne pensje. Pensje sa niskie bo na prawie kazdych studiach ucza PHP. Inna sprawa ze jest to wciaz najlatwiejszy jezyk do nauki i przez to jest tak duzo code-monkeys ktorzy zatrzymuja sie na jakims poziomie i mowia "ze pisania testow jest niepotrzebne." Co programistow zamienialnych na skonczona liczbe studentow - jesli szef, przelozony tak mowi tzn nie ma za bardzo szacunku dla wiedzy & pracy dobrych developerow i nalezy stad sp....c (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:53 |