![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taka sytuacje: na index.php uzywajacym style.css mam menu - przyciski w takiej formie: I tutaj wszystko jest ok ale po naciśnięciu jednego z tych przycisków w div-ie poniżej tego menu pokazuje się podstrona z kolejnym menu i mimo, ze elementy menu są DOSŁOWNIE skopiowane z index.php, oczywiście z innymi etykietami i wartością zmiennej. Inne zachowanie to miedzy innymi: częściowe stosowanie się do stylu z style.css (tło przycisku jest ale formatowania tekstu już niema) i co ważniejsze - linki w tym podmenu nie sa aktywne kompletnie i nie ważne czy ustawie ze cały div ma być łączem czy tylko tekst. wiem co powiecie: 1. coś nie jest zamknięte - któraś klamra lub cudzysłów ale sprawdziłem wszystko chyba z 200 razy i nie widzę błędów. 2. zmienna $_GET['?'] powoduje problemy? - nie w głównym menu na index.php działa ok i używałem tego na innych stronach i wszystko jest ok, dodatkowo na podstronie zmienna to $_GET['!']. Taka sytuacje miałem już kiedyś z literowymi zmiennymi i jakoś się to samo naprawiło ale tym razem nie mogę tego zrobić - nie wiem dlaczego działa to tylko na IE a na jakiekolwiek innej przeglądarce już nie .. Zasugerujcie coś proszę .. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, nawet pusty div zasłania elementy. Z racji ze jest przezroczysty to widać to co jest pod nim, ale nie można niczego kliknąć co jest pod nim, bo on stoi na przeszkodzie.
To tak jakbyś na klawiature położył szybę. Widzisz klawiature pod szybą, ale nie możesz jej kliknąć, bo na przeszkodzie stoi szyba |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 19:30 |