![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,otóż mam problem ,znam dobrze php,na tyle że umiałbym napisać forum,znam bezpieczeństwo php,znam podstawy zend framework.Mysql(dobrze),javascript,jquery,css,html i w chodzę do szkoły informatycznej i też znam już javę podstawy.Niestyty pochodzę z bydgoszczy gdzie w branży informatycznej niema wogóle przyszłości,jest to miasto stracone dla tej branży.Otóż moje pytanie czy warto dalej krztałcić się w php,mysql ponieważ słyszałem o niskich dochodach w tym zawodzie? proszę odpowiedzieć mi szczerze ,najlepiej specjaliści dobrzi jaka jest przyszłość tego języka?
Bo niewiem czy zmienić zawód potem(pracuja jako spawacz i zarabiam 2600 złotych przez 8 h i coraz bardziej dostrzegam że niemam po szkole informatycznej przyszłości żadnej jako programista php skoro piszą tak w niektórych artykułach,czy może lepiej zacząć się uczyć innego języka takiego jak java.Proszę o opinie Ten post edytował szypi1989 8.07.2012, 17:01:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no rozwinę.Koder to osoba która piszę w php dla zwykłych stron www,a programista php to osoba która pracuja nad większym projektem takim jak facebook,nk,pisze obiektówce,umie analitycznie podejść do problemu,rozwija aplikację.No chyba się nie mylę?.Ile zarabia koder a programista,niewiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no rozwinę.Koder to osoba która piszę w php dla zwykłych stron www,a programista php to osoba która pracuja nad większym projektem takim jak facebook,nk,pisze obiektówce,umie analitycznie podejść do problemu,rozwija aplikację.No chyba się nie mylę?.Ile zarabia koder a programista,niewiem. Nie do końca. Programista to ktoś kto bezpośrednio, lub pośrednio jest szefem kodera (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) to on ustala w jakim kierunku ma iść aplikacja, planuje cały mechanizm jej działania, jak już wszytko zostanie obmyślone, przeanalizowane, wtedy daje cały plan do kodera, a ten przetwarza to na kod i efekt końcowy. Koder nie ma zastanawiać się nad tym czy "1 jest lepsze od 7", tylko ma zrobić to, co mu dano. W PL nie ma solidnego rozdziału, co jest błędne programista=koder. Jaka jest różnica w zarobkach? Zależy od obowiązków, programista zarabia więcej, to zrozumiałe. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 8 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programista (...) ustala w jakim kierunku ma iść aplikacja, planuje cały mechanizm jej działania, jak już wszytko zostanie obmyślone, przeanalizowane, wtedy daje cały plan do kodera, a ten przetwarza to na kod i efekt końcowy. Koder nie ma zastanawiać się nad tym czy "1 jest lepsze od 7", tylko ma zrobić to, co mu dano. Wow, gdzie tak pracują? Nie wierze, że coś takiego istnieje. Daj przykład zadania (z życia wziętego, tylko nie HTML/CSS) dla kodera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:29 |