![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,otóż mam problem ,znam dobrze php,na tyle że umiałbym napisać forum,znam bezpieczeństwo php,znam podstawy zend framework.Mysql(dobrze),javascript,jquery,css,html i w chodzę do szkoły informatycznej i też znam już javę podstawy.Niestyty pochodzę z bydgoszczy gdzie w branży informatycznej niema wogóle przyszłości,jest to miasto stracone dla tej branży.Otóż moje pytanie czy warto dalej krztałcić się w php,mysql ponieważ słyszałem o niskich dochodach w tym zawodzie? proszę odpowiedzieć mi szczerze ,najlepiej specjaliści dobrzi jaka jest przyszłość tego języka?
Bo niewiem czy zmienić zawód potem(pracuja jako spawacz i zarabiam 2600 złotych przez 8 h i coraz bardziej dostrzegam że niemam po szkole informatycznej przyszłości żadnej jako programista php skoro piszą tak w niektórych artykułach,czy może lepiej zacząć się uczyć innego języka takiego jak java.Proszę o opinie Ten post edytował szypi1989 8.07.2012, 17:01:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze dlaczego piszesz w Giełdzie ofert?
Po drugie, czytając Twój post można sobie oczy wydłubać, nie uczyłeś się w tej szkole o akapitach? Uwierz mi, że czytanie takiego tekstu jest przyjemnością dla oczu. Po trzecie, jeżeli Ty patrząc się na swój zawód opierasz się tylko na zarobkach, to mówię Ci od razu, że daleko tak nie zajdziesz, w każdym zawodzie. Powiem Ci, że nawet na zbieraniu puszkach możesz się dorobić, wystarczy dobrze to robić, lubić to i cały czas iść do przodu. Po czwarte zawsze możesz wyjechać z swojego miasta, lub pracować zdalnie, albo sam założyć własną działalność, żaden problem. Po piąte, jedno mnie męczy piszesz, że tyle potrafisz a to na pewno nie nauczyłeś się w jeden dzień, wiec naturalną rzeczą jest, że na pewno masz jakieś doświadczenie za sobą, robiłeś jakieś zlecenia(?) to raczej sam powinieneś być w stanie określić swoją pracę, na ile się cenisz, ale już Ci mówiłem jeżeli będziesz robił to co lubisz i cały czas się uczył to na pewno wyjdziesz na tym dobrze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:46 |