![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam czy jest możliwe wychwycenie ip/nazwy domeny skąd nastąpiło kliknięcię w link aktywacyjny?
Np.Ktoś wchodzi na swoją pocztę na www.gmail.com i klika w link aktywacyjny.I teraz mam wątpliwości,czy gmail lub inny serwer pocztowy otwierając link w nowym oknie wysyła żądanie?Jeśli tak to chyba da rady byłoby wychwycić skąd nastąpiło kliknięcie. Ten post edytował Niktoś 7.07.2012, 17:23:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Strona o niższym priorytecie prowadząca do systemu komentarzy.Korzystać będą z niej niezarejestrowani userzy.Wprowadzanie do bazy danych dodatkowego pola z hashem dla usera,gdzie dane jego będą przechowywane przez pewien okres wydaje mi się nieoptymalne.W przypadku kodowania/dekodowania nie muszę tworzyć dodatkowej kolumny dla hasha w bazie danych.
U mnie będzie to tak wyglądać: 1.Kodowanie danych za pomocą unikalnych kluczy i wysłanie na email w linku aktywacyjnym. 2.W momencie klknięci w link przez usera dekodowanie stringa i weryfikacja o dwa dodatkowe pola tekstowe. 3.Jeśli dane są zgodne ,autoryzacja i przekierowanie na zabezpieczoną stronę. Myślę,że sposób dobry na stronę o niższym priorytecie(stronę z komentarzami).Wydaje mi się dość bezpieczne. Ten post edytował Niktoś 8.07.2012, 16:15:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:01 |