![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam czy jest możliwe wychwycenie ip/nazwy domeny skąd nastąpiło kliknięcię w link aktywacyjny?
Np.Ktoś wchodzi na swoją pocztę na www.gmail.com i klika w link aktywacyjny.I teraz mam wątpliwości,czy gmail lub inny serwer pocztowy otwierając link w nowym oknie wysyła żądanie?Jeśli tak to chyba da rady byłoby wychwycić skąd nastąpiło kliknięcie. Ten post edytował Niktoś 7.07.2012, 17:23:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Przy logowaniu dekodujesz hasła czy porównujesz hashe? Porównujesz hashe,ale hash zapisujesz także w bazie danych.Ma to na celu niejawne przechowywanie danych w tym przypadku hasła w bazie danych. Ma to na celu zwiększenie bezpieczeństwa bazy danych i ochrony klienta z poziomu bazy danych.W razie wykradnięcia danych z bazy,hasło wciąż pozostaje bezpieczne. Dekodowanie danych moim zdaniem jest tak samo bezpieczne jak generowanie hashy.Żeby odkodować dane musisz znać 1.algorytm kodujący 2.klucz kodujący 3.dane które tym kluczem chcesz odkodować. Więc jak widzisz zadanie aby cos tkiego zrobić nie należy do najłatwiejszych. Próbowałeś łamać zabezpieczenia kodowanych archiwów rar?Tam przeważnie jest używany algorytm AES ,a i tak nie udało mi się nigdy złamać takich pliczków.Najwidoczniej słaby ze mnie haćkor. Ten post edytował Niktoś 8.07.2012, 15:50:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 20:09 |