![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam 16 lat... i niewiem w jakim jezyku mam sie uczyc programowac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ... ogolnie do czego kupic ksiazke... itd... Jaki polecacie? Od czego wy zaczynaliscie? :?: :?: :?:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
wydaje mi się, ę najlepiej uczyć się czegoś, z czego będzie największy pożytek.
A choc c++ jest potężnym, i bardzo ważnym językiem, na którym opiera się właściwie wszystko inne, to jednak w tej chwili inne języki pozwalają na wiele rzeczy w sposób szybszy, bardziej 'odpowiedni' dla osoby , która zaczyna pisać, i nie będzie raczej przez dłuższy czas pisać w teamie. Wtedy okazuje się, że np. w javie taka pojedyncza osoba może w stosunkowo krutkim czasie osiągnąć znacznie więcej, i więcej osób zainteresować zwoimi pomysłami. Choć fakt faktem - większość z nas zaczynała naukę od pascala, potem był c, c++ a dopiero potem php, Java itp. Z drugiej strony coraz więcej szkół pomija te 2 pierwsze kroki, i zaczynają z studentami zabawę odrazu od Javy. Jakie będą tego efekty? Zobaczymy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:31 |