![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem:
ten kod odświeża mi plik getuser.php, tylko wtedy jak zmieni się wartość selecta, a ja potrzebuję przerobić to tak, żeby odświeżało się samo np. co 10sekund, da się to osiągnąć ? Dzięki z góry! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat intervalID = window.setInterval(showPart(co.value), 500); Czytałeś w ogóle manual-a? Cytat var idInterwalu = window.setInterval(funkcja, opóźnienie[, parametr1, parametr2, ...]) ;Zobacz gdzie masz parametry, a gdzie ona są u Ciebie. Jeszcze, żebyś dobrze zrozumiał to co jest w manualu: - Cytat funkcja to funkcja, dla której ustawiane jest opóźnienie Tu podajesz jedynie samą nazwę - bez parametrów i bez nawiasów - sama nazwa- Cytat kod to ciąg znaków zawierający kod javascript do cyklicznego wykonania - tu możesz wstawić dowolny kod JS w cudzysłowach. Czyli może to wyglądać np. tak: "funkcja(1,2,3); funkcja2( test.value );" , jednak jest to niezalecane, dlatego zrób tak jak napisałem wyżej.Poza tym: Kod var coo = document.getElementsByName("rekord"); var co = co[0]; Chyba coo[0] ![]() I upewnij się, że masz DOM załadowany, czyli wstaw na chwilę po var co = coo[0]; linię alert( co );. Jeśli wyskoczy błąd( nie referencja do elementu ) to cały swój kod wstaw w: Kod onload = function(){
// tu wstaw kod } -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:08 |