Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zmiana koloru tła w area
batman

Grupa: Moderatorzy

Problem dosyć nietypowy i w większości przypadków opisywany jako niemożliwy do obejścia.
Potrzebuję przy pomocy CSS (ewentualnie JavaScript) nadać kolor tła w tagu area. Nie byłoby w tym nic trudnego, gdyby nie dwie drobne przeszkody - po pierwsze area może zawierać kilkanaście (a nawet kilkadziesiąt) punktów, które tworzą bardzo nieregularny kształt. Po drugie, współrzędne punktów wstrzykiwane są do atrybutu coords przy pomocy JavaScript, co wyklucza użycie większości popularnych bibliotek js. Jak to zrobić?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
batman

Grupa: Moderatorzy

Cytat
I koniecznie dodaj linki do skryptu z canvas-em.

Najlepszą biblioteką, która prawie działa jest http://www.outsharked.com/imagemapster/. Prawie oznacza tutaj, że tworzy się canvas, ale niestety nie jest widoczny (sprawdzone w Firebugu). Kombinowałem ze zmianą position, z-index i kilkoma innymi. Do kodu js jeszcze nie zaglądałem.

Cytat
To chociaż proste demo zrób, bo nadal nie jestem pewny czy dobrze to rozumiem. Bo jednak nie jest skrypt, który dałoby się napisać w 5min, więc musisz trochę sekretów zdradzić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Zrobienie dema zajmie tyle samo czasu, ile robiłem stronę, więc niestety kodem się nie podzielę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Powód edycji: [batman]:
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:47