![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Problem dosyć nietypowy i w większości przypadków opisywany jako niemożliwy do obejścia.
Potrzebuję przy pomocy CSS (ewentualnie JavaScript) nadać kolor tła w tagu area. Nie byłoby w tym nic trudnego, gdyby nie dwie drobne przeszkody - po pierwsze area może zawierać kilkanaście (a nawet kilkadziesiąt) punktów, które tworzą bardzo nieregularny kształt. Po drugie, współrzędne punktów wstrzykiwane są do atrybutu coords przy pomocy JavaScript, co wyklucza użycie większości popularnych bibliotek js. Jak to zrobić? -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
batman - jesteś moderatorem i nie wkleiłeś żadnego kodu? ![]() Moderator moderatorem, ale kodu udostępnić nie mogę ;) Opiszę problem inaczej. Mam na stronie kilkaset elementów. Do każdego elementu przypisane są współrzędne określające jakiś obszar obrazka. Obszar ten posiada nieregularne kształty, więc zastosowanie grafiki wymagałoby wycięcie kilkuset niewielkich grafik w kilku kolorach każda. Po najechaniu na każdy z elementów, na obrazku ma zaznaczyć się zdefiniowany wcześniej obszar (w zależności od parametrów - w różnych kolorach). I tutaj pojawia się problem, ponieważ w zdarzeniu onmouseover przekazuję do area współrzędne. Współrzędne te działają, obszar się "wyświetla" na obrazku, ale w żaden sposób nie mogę zmienić jego koloru. Innymi słowy, dodaje się obszar do obrazka, ale nie możliwe jest jest ostylowanie. Znalazłem kilka rozwiązań bazujących na canvas, jednak wymagają one, by współrzędne znajdowały się w area od razu, a nie były dynamicznie przekazane. Jak to ugryźć? Może podchodzę do problemu z niewłaściwej strony? -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 18:43 |