![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tworzę stronę no i mam dwie wersje. Dokładnie mam te same pliki na localhost i na stronie prócz jedynie pliku core.php który ma konfiguracje. Problem jest teraz ze stylami. Normalnie używam zmiennej globalnej(chyba to tak się nazywa) WWW.'reszta linku', ale w tym CSS tego nie użyje. Jest problem w tym, że na localhost stronę mam w podkatalogu a na serwerze w głównym folderze - ścieżka więc się zmienia. Ścieżka która działa na stronie:
A, że chce mieć dokładnie te same pliki tu i tu aby jak dokonam zmiany na localhost to wysyłam od razu na serwer i to działa to potrzebuje jakoś użyć zmiennej globalnej WWW w CSS. Dodam, że nie chcę zmieniać konfiguracji PHP. Myślałem aby dodać w HTMLu po prostu to (style="..."), ale czy to będzie poprawnie? Proszę o rady. Pozdrawiam, Paweł. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie to tak:
CSS na serwerze:
CSS na localhost powinien wyglądać tak:
Chce aby każdy plik co jest na localhost bym identyczny jak na serwerze. Czyli jak będę chciał zmienić tylko kolor tekstu to bez zmiany tej linijki(z tym tłem) chciałbym aby wszystko działało jak wyślę na inny serwer. Rozwiązanie powyżej jest okej, ale czy warto bawić się takim czymś dla jednej rzeczy? Może ktoś da jeszcze inny pomysł. Co sądzicie o dodawaniu CSS w index.html? Albo dodawaniu linku w CSS(czyli zawsze by brało ze strony obrazek, nawet jak robię na localhost). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:23 |