![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam chciałbym zaimplementować u siebie statystyki odwiedzin, nie za bardzo mam pomysł ja to zrobić.Na sesji?
Statystyka miałaby się opierać o użytkownika anonimowego(niezarejestrowany).Pod uwagę należałoby brać User Agent'a i co jeszcze? IP odpada,jak i DNS, w obu przypadkach eliminują łącza ADSL i sieci osiedlowe. I jak magazynować dane z sesji.Po upływu dnia zapisywać te statystyki z sesji do bazy danych?Mam trochę ułatwioną sprawę , gdyż SSID oraz cały mechanizm sesji, zapisuje mi do bazy danych.Wystarczyło zliczyć unikalne identyfikatory, tylko jak zapisywać, który identyfikator odwiedzał konkretną podstronę. Jeśli ktoś ma sugestie to zapraszam do dyskusji. Albo opierać się o zewnętrzne statystyki takie jak np.google analytics? Ten post edytował Niktoś 25.06.2012, 16:23:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ile milionów wejść na minutę masz? Jak mniej to nie masz się czym martwić, to zwykłe pobieranie i wysyłanie danych, które nie trwają nawet minuty, bo niby dlaczego by miały?
Ten post edytował !*! 29.06.2012, 10:47:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:43 |