![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem na początek dodam że to pierwszy mój skrypt w oop więc pewnie głupie pytanie zadam. Przedstawię kod:
jak zrobić żeby przekazać wartość $ZMIENNA od razu do $current_position żeby wyglądało to tak: private $current_position = $ZMIENNA; tylko że tak się nie da, próbowałem różnych opcji ale nie wiem czy podczas deklaracji rodzaju zmiennej można nadać jej wartość innej zmiennej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
@Szymciosek: Ty i !*! też to zrobiliście, ale !*! zamieszał w to jeszcze settera (zupełnie niepotrzebnie, choć już zaznaczył tam konstrukcję __construct($zmienna) ) i stąd może autor się pogubił. Ja tylko nieco mocniej zaznaczyłem, że takie rozwiązanie istnieje i dziwiłem się, że niektórzy tego albo nie zauważyli, albo cudują. Swój punkt przeniosłem na Was obu, bo to Wam się on należy. Ja tylko potrząsnąłem autorem by wrócił "na właściwe tory" (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 17:33 |