![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem na początek dodam że to pierwszy mój skrypt w oop więc pewnie głupie pytanie zadam. Przedstawię kod:
jak zrobić żeby przekazać wartość $ZMIENNA od razu do $current_position żeby wyglądało to tak: private $current_position = $ZMIENNA; tylko że tak się nie da, próbowałem różnych opcji ale nie wiem czy podczas deklaracji rodzaju zmiennej można nadać jej wartość innej zmiennej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A to nie może użyć konstruktora sparametryzowanego?
![]() new Klasa a nie może być new Klasa(parametr) ![]() Poczytajcie manual choćby do dowolnego języka OOP, bo PHP tak też działa
To nam załatwia problem elegancko. W ten sposób można przecież inicjalizować jedną klasę obiektami innej klasy... Popatrzcie choćby na inne niż PHP języki. Tam nieraz nie ma jednego ale kilka konstruktorów reagujących na obiekt przesłany jako parametr i dzięki temu można różne wersje konstruktora odpalić. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:49 |