![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem na początek dodam że to pierwszy mój skrypt w oop więc pewnie głupie pytanie zadam. Przedstawię kod:
jak zrobić żeby przekazać wartość $ZMIENNA od razu do $current_position żeby wyglądało to tak: private $current_position = $ZMIENNA; tylko że tak się nie da, próbowałem różnych opcji ale nie wiem czy podczas deklaracji rodzaju zmiennej można nadać jej wartość innej zmiennej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już Wam mówię o co chodzi.
jest plik do zmiany wersji językowej, działa super nie mam zastrzeżeń, posiada jedną klasę a w niej na początku są 4 zmienne z czego jedna mnie interesuje jest to private current_language = FALSE; czyli bieżący język jest ustawiony na 0. Przed tą klasą w tym samym pliku dopisałem inną klasę geolokalizacji która sprawdza gdzie się znajdujesz i jaki włączyć Ci bieżący język strony. Ta klasa działa też bez zarzutu w $X mam kod danego kraju który chciałem przekazać do tej drugiej klasy do zmiennej private current_language która domyślnie jest pusta. W jednym z tematów na tym forum było poruszone zagadnienie przekazania zmiennej pomiędzy klasami lecz u mnie to nie działało. Może inaczej jak taki kod:
zmieścić w tej zmiennej:
tak żeby ta zmienna była równa wynikowi działania klasy powyżej |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 15:44 |