![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Pytanie jak w temacie. Czy PHP służy tylko do tworzenia stron internetowych, portali, CMS? Czy są też inne zastosowania tego języka? Przy okazji, czy w stopce można mieć link? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Tu masz rację... Zależy od genomu i jego komplikacji, ale szczerze to akurat mutacja wcale ciężka nie jest. Problemem jest tak zapisać genom, by mutacja nie powodowała głupot. Bo przecież wymiana jednego genu na inny, z puli dostępnych w ograniczonym zestawie, to żadna trudność. Tu wychodzą problemy wydajnościowe php i tylko z tego względu wykluczam go. Za dużo operacji matematycznych, które operując na tysiącach osobników, zarżnęły by skrypt. Poza tym to język jak inne i można to zrobić. Tylko skoro Java zrobi coś w kilka sekund, a PHP będzie motał się nawet kilkadziesiąt (i więcej) razy dłużej, to faktycznie traci to sens.
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Za dużo operacji matematycznych, które operując na tysiącach osobników, zarżnęły by skrypt. Poza tym to język jak inne i można to zrobić. Tylko skoro Java zrobi coś w kilka sekund, a PHP będzie motał się nawet kilkadziesiąt (i więcej) razy dłużej, to faktycznie traci to sens. o to właśnie mi chodziło, dokładnie tak jak mówisz, po to mamy MatLaba aby z niego zrobić użytek. wiadomo pozostaje opcja wykonania tego w innym języku - tu padła Java - ona ma już wysoce rozwinięte struktury danych i już można się pokusić o wykonanie problemu. jednak będę z uporem powtarzał - mamy matlab'a mam w nim Global Optimization Toolbox - ja nie widzę sensu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 08:22 |