![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Moja jedna z tabel wygląda wygląda następująco nazwa: biegi idbiegu z1 z2 z3 z4 cz1 cz2 cz3 cz4 z1, z2, z3, z4 - to id zawodnika, natomiast cz1, cz2, cz3, cz4 - to czasy zawodników. Chciałbym, aby wszystko zostało posortowane według czasów, a więc. z2, czas 44:44 z1, czas 45:44 z3, czas 45:45 z4, czas 60:00 dodatkowo, aby czasy zawodnika 1 były zawsze oznaczone kolorem czerwonym, zaw 2 niebieskim itd. Jakie zapytanie do bazy mysql pomoże mi to najłatwiej wykonać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tak, mialem teorie na studiach... Chyba nie powiecie mi, ze lepiej miec 4x wiecej rekordow do przeszukiwania. Czasami trzeba zrobic cos inaczej, niz mowi teoria, aby bylo to bardziej optymalne. Widzialem skrypt oparty na takiej strukturze (wlasnie gra zuzlowa) i wlasnie taka struktura spelnila swoje zadanie.
phpion: sa tabele po 100 kolumn i jakos to dziala (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat W sumie nawet to byłoby mało - w międzyczasie wchodzą jeszcze przecież rezerwowi, nie porownuj tego do pilki noznej, tutaj liczby sa stale, w zuzlu nie ma zmiennej ilosci zawodnikow. Bazy danych projektuje sie pod konkretne rozwiazania, a nie zgodnie z jakas tam teoria. Jak juz mowimy o normalizacji, to zadam Wam pytanie: nigdy nie robicie redundancji w celu przyspieszenia czeogs? A wlasnie... jednak zdarzaja sie odstepstwa od teorii.
Ten post edytował lukaskolista 25.06.2012, 10:00:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 09:54 |