![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Skąd: Toruń / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie, dopiero zaczynam się brać za tematykę frameworków. Z tego względu chciałbym Was zapytać czego używacie do budowania szablonów - twig, czy php? I czemu?
Ten post edytował Jazi 29.07.2011, 13:47:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Orzeszekk,tak przy okazji poczytałem dzisiaj o akcesorach.To że ty w prosty sposób zapisujesz:
to nie znaczy że ASP.NET tą akcję w prosty sposób generuje.On to sobie generuje bez twojej wiedzy do postaci:
W nowszym frameworku wprowadzono to udogodnienie, aby niejako zwiększyć czytelność kodu, ale pod żadnym względem te metody niczym od siebie się nie różnią, ani nie wpływają na wydajność samej aplikacji. Ten post edytował Niktoś 24.06.2012, 17:39:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Orzeszekk,tak przy okazji poczytałem dzisiaj o akcesorach.To że ty w prosty sposób zapisujesz:
to nie znaczy że ASP.NET tą akcję w prosty sposób generuje.On to sobie generuje bez twojej wiedzy do postaci:
W nowszym frameworku wprowadzono to udogodnienie, aby niejako zwiększyć czytelność kodu, ale pod żadnym względem te metody niczym od siebie się nie różnią, ani nie wpływają na wydajność samej aplikacji. no tak generuje. Gdyby nie generował to ja bym to musial napisac. o to chodzi by nie potrzebnie nie pisac czegos co moze byc wygenerowane przez kompilator. no i to jest to samo co w twig. pisze 3 znaki zamiast 11, juz mam jakas korzysc. jak to napisał ktos wyzej: grosz do grosza a bedzie kokosza... zbierze sie takich drobnych usprawnien 20 i wyjdzie na koniec polowa kodu co pierwotnie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 13:52 |