![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuję waszej pomocy z js.
Próbuję zrobić taki skrypt, który po wejściu na daną stronę automatycznie kliknie na button znajdujący się na tej stronie. Skrypt będzie działał w tampermonkey. Na razie udało mi się zrobić automatyczne zaznaczanie checkboxów i teraz nie mogę sobie poradzić z tym buttonem. Jego kod wygląda tak: I tylko to jest związane z tym buttonem. Nie ma żadnego ID i dlatego mam problem. Macie jakieś pomysły? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Nowogród Bobrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wyciągnąć wszystkie buttony i przeszukać pod kątem class (o ile jest tylko jedna taka kombinacja na buttonach), albo podrzędnego elementu tekstowego z wartością "Dalej".
2. Napisać ten skrypt w casperJS, który ma ładną metodę clickLabel (klika w element z podaną etykietą tekstową, można ograniczyć do konkretnego typu elementu, np. właśnie buttona). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wyciągnąć wszystkie buttony i przeszukać pod kątem class (o ile jest tylko jedna taka kombinacja na buttonach), albo podrzędnego elementu tekstowego z wartością "Dalej". 2. Napisać ten skrypt w casperJS, który ma ładną metodę clickLabel (klika w element z podaną etykietą tekstową, można ograniczyć do konkretnego typu elementu, np. właśnie buttona). Ok, dzięki za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pokombinuję i zobaczę co z tego wyjdzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @edit, jak uruchomić ten casperJS? Macie może jakąś instrukcję bo ściągnąłem to i phantomjs ale nie wiem jak zacząć co i jak? Mam tylko nadzieję, że skrypty nie są odpalane przez tą konsoletę tylko można je jakoś dodać np do tampermonkey? Ten post edytował czerwon 23.06.2012, 21:53:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:24 |