![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, postanowiłem sobie napisać dziś mały skrypcik dodawania obrazków na serwer i o to znalazłem się w magiczny sposób tutaj ponoewnie (jak ja was lubię(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ). Problem jest następujący chciałbym aby użytkownik mógł jedynie dodać pliki o konkretnych roższerzeniach typu jpg czy png. No i niby jest ok ale gdy chcę dodać do bazy danych to niestety nie dodaje mi roższerzenia a jedynie wartość zmiennej random.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Twój sposób nie działa niestety a poprzednika naprawiło mi inny problem ale tutaj mam taki problem że mi po rand dopisuje nazwę pliku i roższerzenie a ja nie chcę nazwy pliku! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) dlaczego najpierw sprawdzasz czy format pliku userfile $_FILES['userfile']['type'] a potem operujesz na pliku "pliczek": $_FILES['pliczek']['tmp_name'] dodatkowo sprawdzasz: raczej powinno być: bo tak jak Ty to robisz to pytasz czy typ pliku userfile nie istnieje w tablicy typów obrazków pokaż formularz jaki wysyłasz do tego skryptu
Ten post edytował Sasuke Uchiha 22.06.2012, 19:56:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:06 |