Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Praca, umiejętności i rozmowa kwalifikacyjna
Totylkoja098

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

mam pewien dylemat i od pewnego czasu głupie się już w swoich myślach, dlatego postanowiłem zapytać forumowiczów co o tym sądzą.

Temat był już pewnie poruszany wiele razy, ale chciałbym poruszyć mój problem trochę inaczej. Otóż udało mi się dostać na 3 rozmowy kwalifikacyjne,
bez ściemniania i lania wody w CV. Wydaje mi się, że programując około 3 - 4 lat, nadaję się do pracy i chciałbym właśnie w niej rozwinąć skrzydła dalej.
Napisałem jeden większy serwis, sporo modyfikacji i różnych mniejszych serwisów. Jednak, mam cholerne obawy co do tego czy podołam na rozmowach.

Nie chcę wyjść na głupca, bo napisałem tylko jak to wygląda z mojego punktu widzenia. Chciałbym zapytać was o jakieś rady, ewentualnie jak wyglądały wasze rozmowy.

Boję się, że osoba rekrutująca zapyta się mnie o rzeczy których wiedzieć nie będę, a byłbym wstanie znaleźć je w Google w mniej niż minutę. Nie jestem wstanie nauczyć się manuala na pamięć ...

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
marcio

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Ja np dostalem prace jako mlodszy programista php.Poki co nie zarabiam na tym nic poprostu napisalem do firmy ze chcialbym sie czegos nauczyc takie praktyki nic za to nie chce poprostu doswiadczenie mi sie przyda.
Wzieli mnie, dostalem zadania do zrobienia przy projekcie CMF/CMS firmy przez pierwsze 2-3dni praktycznie nic nie zrobilem bo nie znajac Symfony2 wszystko bylo dla mnie obce wziolem sie za to i teraz powoli idzie, powoli ale idzie.

Mam nadzieje ze beda tolerancyjni przez pierwszy okres poki nie poducze sie Symfony2 i wszystko co z nim zwiazane.
Atmosfera bardzo fajna(pracuje zdalnie) jesli mam jakis problem to mi to ladnie wytlumacza.

Staram sie pytac jak najmniej bo czasami wydaje mi sie ze truje dupe a nie chcialbym bym stracic tej okazji zeby sie czegos nowego nauczyc, tym bardziej ze osoba z ktora pracuje widac ze sie na tym zna.

Rozmowy kwalifikacyjnej jako tako nie mialem kilka pytan przez email jakie projekty mam zrobione, co potrafie robic, co chcialbym robic etc...
Powiedzieli mi ze moje doswiadczenie nie jest zbyt duze bo nie znam zadnego Fw, nie pracowalem nigdy w grupie itp...

Ale szczescie sie do mnie usmiechnelo i bah jestem tam i mam nadzieje ze dobrze sie spisze!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 8.10.2025 - 02:02