![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Nowogród Bobrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomóżcie, bo mnie trafia i nie wiem jak to rozwiązać:
Jakiś geniusz zrobił link w takiej postaci: Próbuję go "kliknąć" w casperJS i jakbym nie próbował, dostaję błąd nieistniejącego selektora :/
No i nie wiem, jak to zapisać, żeby zatrybiło (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 15.11.2007 Skąd: Nowogród Bobrz. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@patrysiek: tak też nie działa, to pierwsze, co próbowałem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
@kamil: Pod pierwszy parametr trzeba podać właśnie label (text) elementu. Z dokumentacji casperJS:
I właśnie tak robiłem, że pobierałem i podstawiałem do funkcji. Sęk w tym, że pobierałem element.innerHTML, który pokazywał A trzeba było pobrać element.text (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) I wyszło, że prawidłowo będzie:
Przy czym tutaj są jeszcze zjedzone dwa znaki, gdyż przed każdym á jest jeszcze znak ramki (w kształcie litery T). Strona niby UTF-8 i po angielsku, ale z Singapuru, więc może dlatego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował magnus 21.06.2012, 22:15:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 13:37 |