![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ostatnio na serwerze aktualizowałem php do wersji 5.4 i napotkałem na pewien błąd. Otóż podczas użycia funkcji imagejpeg() wyskakuje mi błąd:
Cytat ErrorException: Warning: imagejpeg(): Invalid 2nd parameter, it must a filename or a stream in ... Czy ktoś może spotkał się z tym już? W poprzednich wersjach chodziło ale musiałem na serwerze zaktualizować wersję php do nowszej i wtedy zaczęło się kaszanić... czekam na jakieś odpowiedzi:) z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko zrozumiałem... spokojnie...
tutaj jest kod na którym wykrzacz się skrypt: Kod public function resize($file) { $new_width = 100; $new_height = 100; list($width, $height) = getimagesize($file); $canvas = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height); switch($this->getExtension()) { case 'jpg': $org = imagecreatefromjpeg($file); break; case 'gif': $org = imagecreatefromgif($file); break; case 'png': $org = imagecreatefrompng($file); break; } imagecopyresampled($canvas, $org, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height); print_r($file); switch($this->getExtension()) { case 'jpg': imagejpeg($canvas, $file, 100); break; case 'gif': imagegif($canvas, $file); break; case 'png': imagepng($canvas, $file); break; } } zaś to zawiera zmienna file: Cytat Symfony\Component\HttpFoundation\File\UploadedFile Object ( [test:Symfony\Component\HttpFoundation\File\UploadedFile:private] => [originalName:Symfony\Component\HttpFoundation\File\UploadedFile:private] => 4fb133bc5c0fa.jpg [mimeType:Symfony\Component\HttpFoundation\File\UploadedFile:private] => image/jpeg [size:Symfony\Component\HttpFoundation\File\UploadedFile:private] => 13195 [error:Symfony\Component\HttpFoundation\File\UploadedFile:private] => 0 [pathName:SplFileInfo:private] => /tmp/php3ymB5r [fileName:SplFileInfo:private] => php3ymB5r )
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:08 |