![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiedzialem jak dokladnie sprecyzowac temat ale chodzi mi o takie cos mam sobie string:
var str = "xxx();" i teraz chce ta zmienna str przerobic tak aby mi wywolala funkcje xxx(); czyli poprostu chce z niej zrobic wyrazenie javascript. Czy da sie to zrobic czy jest to nie do wykonania?! funktion xxx(){ alert("dziala"); } Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK dziekuje nospor DZIALA (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ja znam setTimeout() tylko czesniej uzywam jej w inny sposob i niepomyslalem ze taka opcja tez istnieje. Jeszcze raz dzieki i POZDRAWIAM. Eval is evil. Fakt tak najprościej, ale moim zdaniem lepiej będzie:
Oczywiście dojdzie problem z funkcjami z parametrem i na dodatek wszystko to wymaga zawsze zakończenia ();. Dlatego jeżeli zdarzyć się może, że będzie coś innego w string-u( inne zakończenie ) lepiej zastosuj się do rady ~nospor i użyj eval. Dziekuje tez ciekawe rozwiazanie ale w moim wypadku eval bedzie najlepsze:) Pozdrawiam Ten post edytował klaudio 20.06.2012, 17:11:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:19 |