![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Pytanie jak w temacie. Czy PHP służy tylko do tworzenia stron internetowych, portali, CMS? Czy są też inne zastosowania tego języka? Przy okazji, czy w stopce można mieć link? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Aplikacja jako jedna tak, ale na różnych poziomach może przecież być realizowana z użyciem różnych języków i technologii. I tu dochodzimy właśnie do sedna podziału. Algorytm sam w sobie jest niezależny od implementacji. I chyba o to chodziło poprzednikowi. Gdy ktoś zaczyna od kodu i dopiero potem dokłada "a może zrobimy jeszcze to i tamto" ten osiągnie tylko jeden wielki bajzel. Ja już miałem nieraz fajnie wszystko porozpisywane, poplanowane, określone funkcjonalności, część silnika zakodowana, a tu wyskakują mi z rzeczami, które wymagają przepisywania silnika lub jego znaczne rozszerzenie, bo założenia były inne co do mechanizmów, które teraz mają realizować niemal zupełnie na odwrót niż to co było na początku ustalone (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kto z nas tego nie zna? I tu nie chodzi o fakt jakiegoś drobnego zmodyfikowania modelu czy kontrolera bądź dodania nowych, ale właśnie ingerencji, która zmienia algorytm aplikacji. Z kilku rozgałęzień i interakcji robi się kilkanaście, kilkadziesiąt.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 12:29 |