![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem gdyż nie wyświetla mi żadnych stron tzn wyświetla mi tylko jedną stronę z 5 rekordami tak jak powinno chodź w bazie jest ponad 10 rekordów spełniających podany warunek to i tak coś kurde nie gra bo jest tylko 1 strona i nie wyświetla ani wstecz ani dalej. Proszę o pomoc oto kod skryptu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linia 37. :
to ustawia FOUND_ROWS na powiedzmy 12. linia 66 :
to ustawia FOUND_ROWS na 1. (bo id jest kluczem, więc jest tylko jeden wiersz) linia 87 : $comments = "SELECT FOUND_ROWS() as Ilosc"; Pobierasz FOUND_ROWS() które = 1 ot. Cała filozofia. Masz 2 wyjścia 1. Awatar i komentarze możesz odczytać za pomocą jednego zapytania. 2. Ilość wierszy (czyli to co robisz w linni 87 ) możesz odczytać od razu po wykonania zapytania co masz w linii 37. Nie gadaj, że nie da się zamienić. "normalni" programiści w skrócie mówiąc najpierw pobierają dane (wszystkie) obliczają co trzeba, przygotowują gotowy string do wyświetlenia i dopiero potem wyświetlają. Ty robisz tak, że pobierzesz ze 2 wartości z bazy, wyświetlisz je, potem zonowu coś pobierzesz, coś dodasz i pomnożysz i potem wyświetlasz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 06:41 |