![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem. Jak widac na poniższym przykładzie, jeśli mysql_num_rows wynosi 0, czyi takiego wpisu nie ma w BD to i tak nie zostaje on dodany, mimo braku jakiegokolwiek błedu, a samo polecenie sql jest poprawne na 100%. Update natomiast działa bez problemu. Jakies pomysły, podpowiedzi ? Nie zabardzo wiem dlaczego nie dodaje mi nowego rekordu...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co podał CuteOne musi zadziałać. A jeżeli nie przekopiowałeś tego tylko próbowałeś poprawić to zapewne nie zauważyłeś że przy zmiennej $_POST[punktykarne] brakuje dla nazwy punktykarne apostrofów.
A tak na przyszłość jak mi coś jest nie tak z zapytaniem to je po prostu wyświetlam na ekranie np: Kod $zapytanie="INSERT INTO `punkty_karne` (`IDOsoba`,`Suma_punktow`) VALUES ('$idk[IDOsoba]','$_POST[punktykarne]'"; echo $zapytanie; $spr = mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error()); i od razu zauważysz czego brakuje w zapytaniu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale mam jeszcze jedno drobne pytanie czy IDOsoba i Suma_punktow w mysql to typ INT jeżeli tak to po co zmienne $idk[IDOsoba] i $_POST[punktykarne] w apostrof wkładasz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 16:19 |