![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkujący w nauce php. Uczę się z książki Vademecum wydanie IV i doszedłem do tematu z klasami do tego tworzenie własnych funkcji. Siedzę już nad tym może z 4 dni i nie mogę tego pojąć. Może mi ktoś dać jakiś poradnik, filmik cokolwiek co mi przybliży stosowanie class, function i mnie tego jakos nauczy bo nie wiem czy to jest takie trudne czy ja jestem taki tępy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest temat, który da się streścic w kilku słowach i programowania obiektowego nie ogarniesz w kilka dni, więc nie martw się, nie będzie łatwo ale im dłużej będziesz w tym siedział tym łatwiej potem będzie. Ważne jest aby znaleźć taki kurs/książkę, który będzie dla Ciebie w odpowiednim tempie zwiększał poziom. Wpisz sobie w Google albo na YouTube "php OOP tutorial" i masz tego mnóstwo, wybierz taki, który Ci pasuje. Ponadto, żeby to zrozumieć to musisz sam zacząć pisać, więc musisz postawić sobie serwer na komputerze i zacząć pisać swoje skrypty, bo inaczej tego się nigdy nie nauczysz. W książce powinny być przykładowe kody i ćwiczenia. I jeszcze jedna rada, jeżeli przestałeś nadążać za materiałem w książce to zacznij ją czytać od początku, jak jest dobra książka to warto ją przerobić kilka razy, bo po jednorazowym przeczytaniu nie nauczysz się tego stosować. I na koniec pisać, pisać i jeszcze raz pisać. Pozdro
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 07:19 |