![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym poddać ocenie napisany dziś obiekt, który ma mi ułatwić i przyśpieszyć akcje związane z bazą danych.
Podkreślam ,że dopiero rozpoczynam przygodę z programowaniem obiektowym. Głównie chodzi mi o ocenę wydajnośći skryptu. - Nie wiem czy lepiej być stale połączonym z bazą czy co chwile otwierać nowe połączenia(tak jak w klasie). W kodzie może być malutki bałagan ale wszyscy wiemy jak coś wygląda gdy robi się to po dniu pracy. Funkcje: -insert -update -select Wszystko POWINNO chodzić sprawnie.
Podkreślam, że póki co w programowaniu obiektowym raczkuje... Przyjmuje na klatę całą krytykę i sugestie na które niecierpliwie czekam. Przykład zastosowania:
Ten post edytował Posio 16.06.2012, 17:56:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Posio: Teraz dopiero zauważyłem, że to wątek w dziale Oceny. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nie mniej jednak jeżeli chcesz się uczyć to źle się za to zabierasz. Obierz sobie jakiś cel i go zrealizuj, np. portal a'la [tutaj jakiś popularny portal]. Dobierz sobie jakieś sprawdzone narzędzia (ogólny framework, orm, mailer, bibliotekę do przetwarzania grafiki itd. itp.) i przy ich pomocy wykonaj zadanie. Zdobędziesz nieco obycia z kodem, będziesz wiedział jak mniej-więcej powinno się coś projektować, żeby później dało się tego używać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:40 |