![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym poddać ocenie napisany dziś obiekt, który ma mi ułatwić i przyśpieszyć akcje związane z bazą danych.
Podkreślam ,że dopiero rozpoczynam przygodę z programowaniem obiektowym. Głównie chodzi mi o ocenę wydajnośći skryptu. - Nie wiem czy lepiej być stale połączonym z bazą czy co chwile otwierać nowe połączenia(tak jak w klasie). W kodzie może być malutki bałagan ale wszyscy wiemy jak coś wygląda gdy robi się to po dniu pracy. Funkcje: -insert -update -select Wszystko POWINNO chodzić sprawnie.
Podkreślam, że póki co w programowaniu obiektowym raczkuje... Przyjmuje na klatę całą krytykę i sugestie na które niecierpliwie czekam. Przykład zastosowania:
Ten post edytował Posio 16.06.2012, 17:56:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Crozin
Niestety ale muszę się z tobą zgodzić. Nie ma sensu. Ale w myśl że tworząc takie "kanciate koła" zdobywam doświadczenie i koła te będą coraz to bardziej okrągłe ... znajduje powoli sens... Gdybym potrzebował tego do tworzenia aplikacji czy strony, wierz mi, że wpadłbym na to żeby poszukać czy ktoś przypadkiem już tego PORZĄDNIE nie zrobił ... Nie zakładajmy że skrypt nadaje się do globalnego użycia etc. bo się nie nadaje. Nie jestem profesjonalistą i pewnie nigdy ni będę, opublikowałem swoją pracę ponieważ chcę się uczyć a jeśli nikt nie podpowie co mam poprawić, stoje w miejscu. - Ty umieściłeś tylko uwagę, że coś co działa podobnie jest dostępne. To nie jest ocena ... (nie licząc kanciatego koła ;P) Ten post edytował Posio 16.06.2012, 18:38:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:55 |