![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam następujące pytanie: Mając jakiś tekst $tx wyrazy pożądane $p1,$p2,$p3 wyrazy niepożądane $n1,$n2,$n3 Czy jest możliwe utworzenie jednego wyrażenia regularnego, które zwróci true (1) gdy w tekście znajduje się chociaż jeden z wyrazów pożądanych i żaden z niepożądanych. Nie mam problemu z pożądanymi, ale z niepożądnaymi krucho. [^wyraz] taki zapis wyklucza poszczególne znaki, ale i tak w ramach "jednego miejsca na znak" w tekście Ostatecznie zadowoliłbym się rozwiązaniem mini: Mając jakiś tekst $tx wyraz niepożądany $n1 zwracającym true (1) jeśli w tekście nie występuje wyraz niepożądany. NIe chodzi mi o kompletne rozwiązanie, a tylko podanie ewentualnej konstrukcji pozwalającej na to. Nie ważny też jest problem czy znaleziony wyraz jest wyrazem czy częścią innego wyrazu. Pozdrawiam forumowiczów Ten post edytował sada 16.06.2012, 11:25:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od nutcha i solra zacząłem. Chciałem to połączyć z hbase ale projekt nie jest jeszcze stabilny i padłem .
Solr zintegrowany z nutchem działa , ..... teraz dopiero zobaczyłem , że jest klasa Solr w PHP . Nie wiem jeszcze jak Solr zintegrować z Mongodb ale prawdopodobnie jest to możliwe . ...w takim razie pomógł - dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 22:22 |