![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Co muszę mieć dodane do php aby modz połączyć się z bazą Firebird?? Mam php 5.0.4. Ręcznie używając narzędzia isql z pakietu firebird mogę się połączyć i widzę wszystkie tabele z poziomu php mam pustą białą stroną. Uważam że coś takiego powinno wystarczyć ale to nie działa:
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Ten post edytował paweln 12.03.2006, 17:15:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogólnie na lokalnym PC działa (lokalny firebird plus wamserwer)
na serwerze windows 2003 (lokalny firebird plus apache (działa) plus php (działa) i mam biały ekran wszystkie krok zrobiłem (dodanie w php.ini rozszerzen interbase i firebird, wrzuciłem pliki dll do windows32 i windows adodb5 już nie wiem po co, ale to też mam (po tym wszystkim miałem 1 restart serwera wg opisu microsoftu zmieniłem porty dla IIS, żeby apache chodził (ale nie chodzi) ostatecznie apache chodzi na :8082 IIS na: 8083 (żeby się nie gryzły) (czy w związku z tym: localhost:C\mojabaza.FB czy muszę coś do "localhost" dopisać? (przez który port) później dodałem wpis (ale nie resetowałem, muszę czekać kilka dni, bo z plików serwera korzystają ludzie non stop) %WINDIR%\\system32\\drivers\\etc\\services Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 22:25 |