![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ps. jakiego ORM uzywasz? Autorskiego, napisanego na potrzeby własne. Nie twierdzę że to w jaki sposób piszesz aplikacje jest złe, każdy ma swój sposób na tworzenie systemu. Jedni piszą kod spaghetti, inni walą spaghetti w klasy a jeszcze inni pisza aplikację obiektowo. Najgorsze co może być to usiąść i stwierdzic że to w jaki sposób piszę aplikacje jest najlepszym sposbem i po co mi inne skoro to działa. Wydaje mi się że jeżeli chodzi o programowanie trzeba cały czas myśleć by dążyć do samodoskonalenia. Bynajmniej nie uważam się za dobrego programiste, dopiero się ucze i szukam ciekawych rozwiązań. @Crozin Dzięki za opinię. Mam też pytanie, jak byś widział model w odnisieniu do tego artykułu i cytatu dotyczącego zmodyfikowanego MVC. Cytat Różnica w tym podejściu jest taka, że Model nie komunikuje się w żaden sposób z Widokiem, natomiast Widok w trybie read-only pobiera dane z Modelu. Mi tutaj do głowy przychodzi tylko DTO. Ten post edytował coolos 13.06.2012, 19:10:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Autorskiego, napisanego na potrzeby własne. Nie twierdzę że to w jaki sposób piszesz aplikacje jest złe, każdy ma swój sposób na tworzenie systemu. Jedni piszą kod spaghetti, inni walą spaghetti w klasy a jeszcze inni pisza aplikację obiektowo. Cytat(wikipedia) Odkrywanie kwadratowego koła (ang. Reinventing the square wheel) Rozwiązywanie problemu w zły sposób, podczas gdy istnieją skuteczne i sprawdzone rozwiązania. Na przykład tworzenie własnego systemu bazodanowego, zamiast wykorzystania istniejących darmowych rozwiązań, z dużym prawdopodobieństwem lepszych niż sami jesteśmy w stanie stworzyć. i nie, nie wale spagetti w klasy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) mvc z pasywnym widokiem sprawia duzo mniej problemów. ASP.NET MVC 2/3/4 rowniez uzywa tego wzorca. za to bron boze przed mvc rodem z joomli, to juz chyba lepszy kod pisany ciurkiem Ten post edytował Orzeszekk 13.06.2012, 21:31:40 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Odkrywanie kwadratowego koła (ang. Reinventing the square wheel) Rozwiązywanie problemu w zły sposób, podczas gdy istnieją skuteczne i sprawdzone rozwiązania. Na przykład tworzenie własnego systemu bazodanowego, zamiast wykorzystania istniejących darmowych rozwiązań, z dużym prawdopodobieństwem lepszych niż sami jesteśmy w stanie stworzyć. Słusznie, lecz z drugiej strony gdyby ktoś, kiedyś nie myślał szerzej, to do tej pory ujeźdżalibyśmy konie zamiast wsiadać do wygodnego autka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 06:40 |