![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem zakupić urządzenie do pisania stron, oraz przeglądania internetu. Musi mieć to wytrzymałą baterię aby było 5-6H pracy, oraz w miarę przyzwoite parametry. Nigdy nie miałem netbooka, i nie wiem jak się na tym pracuje. poszperałem trochę w internecie i znalazłem ciekawy model ACER D270 Parametry: 2gb ram DDR3 320gb dysk OS 7S grafika intel zintegrowana HDMI, D-SUB 10" matowa matryca intel atom [ 2 rdzenie ] http://www.x-kom.pl/p/79763-netbook-10-ace...7se-czarny.html Czy te parametry są realne, gdy tylko takie dokrojone jako chwyt reklamowy. Nie jestem pewien czy szerokość 1024 pxl będzie "upierdliwa" Dla mnie netbook ma być mały, z dobrą baterią, matowym ekranem, oraz w miarę przwoitymi parametrami, aby dało się chociaż neta przeglądać. Proszę o jakąś radę. Jeżeli zrobiłem jakieś będy ortograficzne, przepraszam ^^ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 rdzenie luksusem to mogły być kilka lat temu. Dzisiaj takie procesory są tanie jak barszcz i dlatego są stosowane, nie ma w tym nic niezwykłego. Normalny Atom.
W netbookach to nie procesor tworzy cenę, tylko matryca, grafika, obudowa... @prowseed: Każdy rdzeń ma taktowanie 1,6 GHz, zegara nie dzieli się na ilość rdzeni. Co oczywiście nie oznacza, że wydajnościowo 2x 1,6 = 3,2. Ten post edytował Mephistofeles 7.06.2012, 16:14:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy rdzeń ma taktowanie 1,6 GHz, zegara nie dzieli się na ilość rdzeni. Ok, wydaje mi się, że moja wypowiedź tego nie definiuje. Cytat Co oczywiście nie oznacza, że wydajnościowo 2x 1,6 = 3,2. Mógłbyś to rozwinąć? Serio mówię- myślę, że nie tylko mi byś wyjaśnił kilka rzeczy. Swoją wiedzę o komputerach czerpię z amatorskich źródeł/doświadczeń, więc przyda się kilka rzeczowych słów od speca : ) Swoją drogą: wydwaćby się mogło, że opis 2x1.6GHz to fantastyczny chwyt marketingowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 23:29 |