![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry wieczór (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Jako student politechniki lubelskiej muszę odbyć praktyki. Podobno mam mieć coś przydzielone z automatu, ale mogę sobie samemu coś wynaleźć. No właśnie... tylko co ? Może ktoś z lubelaków polecić mi jakąś firmę, która wzięła by studencika na praktyki ? Interesuje mnie stanowisko bardzo młodszego programisty PHP (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, narzuciłem mu swoją wolę. Jak zapewne zauważyłeś wiele projektów pisanych w PHP trzyma się ustalonych wytycznych, min. używania operatorów, bez znaczenia jest to czy można, bo php na to pozwala, tylko ważne jest to jak ma być pisany kod, gdy ustaliła to osoba X w celu zwiększenia jego czytelności.
Nie pamiętam już tamtej sytuacji i jestem pełen podziwu że chciało Ci się ją wygrzebać, aby ją przytoczyć. Reasumując, po napisaniu setek linijek kodu czasami się zastanawiasz nad znaczkami w kodzie dłużej niż to konieczne, nawet przy prostych $x > $y czy $x || $y, a nie spotkałem się jeszcze z firmą która by nie miała wewnętrznych takich ustaleń, bo to po prostu wygodne, a jeśli chodzi o sam operator <> przyjęło się używanie != |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 18:37 |