![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam maly problem. Gdyz mam prosty system logowania, chcialem dolozyc mu funkcje taka ze jak uzytkownik wpisze login i haslo to go przeniesie do adresu zawartego w bazie mysql. Baza wyglada nastepujaco ID / Login / Haslo / Url Zawartosc pliku z logowanie: Kod <?php
session_start(); mysql_connect("XXX"); mysql_select_db("XXX"); if(isset($_SESSION['zalogowany'])) { echo "Witam, ".$_SESSION['uzytkownik']; }else{ if(isset($_POST['wyslij'])) { if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT uzytkownik, haslo FROM logowanie WHERE uzytkownik = '".$_POST['uzytkownik']."' && haslo = '".$_POST['haslo']."' ")) > 0) { if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT id FROM logowanie WHERE uzytkownik = '".$_POST['uzytkownik']."' && haslo = '".$_POST['haslo']."' ")) > 0 ) { $_SESSION['zalogowany'] = true; $_SESSION['uzytkownik'] = $_POST['uzytkownik']; $_SESSION['haslo'] = $_POST['haslo']; echo =============================== ( tutaj experymentuje ale ciagle brak sukcesu ) } else { echo "Złe hasło, proszę spróbować ponownie"; } } else { echo "Nie ma takiego użytkownika"; } } else { ?> <form method='POST' action='logowanie.php'> <b>nazwa uzytkownika:</b> <input type='text' name='uzytkownik'><br> <b>haslo:</b> <input type='password' name='haslo'><br> <input type='submit' value='Wyślij' name='wyslij'> </form> <?php } } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze to juz jest glopie pytanie ale zalozmy ze zaloguje sie tak jak to pokazales i sesja jest otwarta dla komputer na ktorym to nastapilo.
Wylaczam przegladrke zalaczam ja ponownie klikam na ten link to zamiast automatycznie mnie przeniesc juz do wskazanego url pisz Witaj (nazwa uzytkownika ) jak tutaj to wywolac ten nasz magiczny url z ostatniej sesji? Kod echo "Witam, ".$_SESSION['uzytkownik']; Dobra juz sobie poradzilem z tym na pcozatku skryptu cza poprsotu dopisac takie cos (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kod session_set_cookie_params(10, '/test/'); session_start(); session_regenerate_id(true); Rozwiazanie to pomaga logowac sie za kazdym razem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował norfear 5.06.2012, 23:46:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:11 |