![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam z grubsza taki kod w JS:
Zarówno w Funkcja1 jak i Funkcja2 używam ajaksa poprzez wywołanie:
W obu funkcjach są to inne kontrolery. I teraz zadziwiająca rzecz. Przynajmniej dla mnie zadziwiająca. Najpierw wykonuje się zapytanie z Funkcja2 a dopiero potem z Funkcja1. Co robię źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kwestia jest taka że te "funkjce" idą równolegle - to dlatego że zapytanie ajax jest asynchroniczne zatem nie czeka na odpowiedź i idzie dalej.
Aby to poprawić musisz uczynić te ajaxy synchroniczne lub inaczej to zorganizować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby to poprawić musisz uczynić te ajaxy synchroniczne lub inaczej to zorganizować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A podpowiesz coś więcej? Na ogół sama dociekam szukając po sieci, ale z noworodkiem u boku i jedną wolną ręką marnie mi idzie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dobra, już znalazłam:
W każdym razie dzięki za olśnienie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:24 |