![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry wieczór
![]() Jako student politechniki lubelskiej muszę odbyć praktyki. Podobno mam mieć coś przydzielone z automatu, ale mogę sobie samemu coś wynaleźć. No właśnie... tylko co ? Może ktoś z lubelaków polecić mi jakąś firmę, która wzięła by studencika na praktyki ? Interesuje mnie stanowisko bardzo młodszego programisty PHP ![]() -------------------- :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co to znaczy "straszne" ? Straszne jest to że niczego nie potrafisz, a co Ci się przyda w późniejszej pracy (git,svn, jakiś FW). Jest różnica między praktykantem który ma już jakąś wiedzę, a takim świeżakiem który nie potrafi nic... ten drugi jest od kawy, ewentualnie dostarczenia ciastka, bo to że odbywasz praktyki, wcale nie musi oznaczać że wyniesiesz cokolwiek z firmy w jakiej jesteś ![]() ![]() Cytat Zobacz sobie kilka ofert pracy dla programistów. Prawie wszędzie, nawet od młodszych programistów PHP wymaga się jakiejś tam znajomości HTML, CSS, jquery. To oferty amatorów, szukających amatorów. Owszem, powinieneś znać html,css,js w stopniu minimalnym, lecz ta wiedza, czy Ci się to przyda w pracy, zależy od firmy jaką prowadzi politykę i z jakich narzędzi korzysta. W firmach amatorskich, zazwyczaj każdy robi wszytko, w tych które mają już jakąś wiedzę i podchodzą do pracy na poważnie, każdy ma wydzielone zadanie, koder PHP zajmuje się jedynie PHP, bazami danych (i to też nie zawsze), grafik dostarcza grafikę, webmaster koduje html/css, a koder od JS, dostarcza gotowce jQ. Cytat Apropo tej kawy. Raczej tragizujesz Przecież programiści, którzy pracują "na etacie" też jakoś zaczynali, pewnie w jakiś sposób przez praktyki czy staże musieli przechodzić. Prawie każdy jakoś zaczynał... Praktyki, praktyce nierówne. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:59 |