![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Na wstęp napiszę, że od 8 godzin szukam w necie rozwiązania mojego problemu i nic, przeczytałem wiele tematów o kodowaniu BOM, spacji przed <?php, przeszukałem też tutejsze forum, też nic ciekawego. Zdesperowany postanowiłem napisać mój problem tutaj.
O to mój skrypt logowania który zamieszczam w indexie.
A otrzymany błąd to oczywiście: ,,Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent" Chyba dosłonie próbowałem wszystkiego.. jedynie co ciekawego przykuło moją uwage to, że kiedy wchodzę w plik login.php to nie wypisuje mi błedu, dopiero kiedy go gdzieś wrzucam to nie działa.. kompletnie nie rozumiem Prosze was bardzo o pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że nie rozumiesz. Session_start() ma być absolutnie na samym początku tego co wyświetlasz, przed jakimkolwiek html'em, a nie że na początku pliku w, którym jest. Ty Wysyłasz najpierw 55 linijek htmla a potem załączasz plik gdzie odpalasz session_start(), czyli session_start u Ciebie nie jest na samym początku a wmieszany w html, dlatego otrzymujesz błąd. Czyli w tym przypadku, który tu opisałeś rozwiązaniem będzie usunięcie session_start() z pliku login.php i umieszczenie go przed treścią html w pliku index, czyli
Przed session_start() nie może być kompletnie nic, nawet spacja, dodatkowo upewnij się, że plik zapisałeś bez BOM bo to BOM to też znacznik zapisywany na początku pliku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 03:03 |