![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
chcę zrobić paginację literową, wyglądającą mniej więcej tak: --A-- Adam Andrzej --B-- Bartek Bronek itd. Mam zapytanie SQL wyciągające dane i wydzielające pierwszą literę: i dwa problemy ![]()
ale wtedy nie dość, że problem pierwszy się uwidacznia, to za cholerę nie wiem, jak pobrać z tablicy tylko wpisy odpowiadające danej literze (eee, ktoś to rozumie? ![]() Pomysły? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi!
Mój problem wziął się stąd, że korzystam (pewnie niedługo "korzystałem") z klasy ezSQL, która w wielu wypadkach tutaj okazała się naprawdę dobrze spełniać swoje zadanie, ale tutaj musiałem zrobić wszystko "ręcznie". Problem był taki, że ezSQL zbiór wyników robi jako tablicę. Ale, w każdym razie, dałem sobie radę i napisałem coś podobnego, jak podał lukaskolista. Może ktoś wie, jak rozwiązać to przy użyciu ezSQL (dla wygody, żeby nie mieszać, przyjmijmy że mój kod jest taki sam, jak podał lukaskolista)? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:29 |