Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Includowanie pliku PHP, ale wyświetlenie go na CZĘŚCI.
Weles

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Mam taki dziwny problem, gdyż muszę:

1. Zaincludować plik na samej górze strony
2. Wyświetlić dany fragment tego pliku w 3 różnych miejscach strony [Pierwsze: Na samej górze, Drugie: W środku, Trzecie: Na samym dole]

Wiem że mógłbym to zrobić przez np. "if" oraz "get" w tym pliku i pobranie danych "get'ów" w różnych miejscach, ale po prostu muszę zaincludować TYLKO raz ten PLIK, tyle że wyświetlić jego trzy różne fragmenty w trzech różnych miejscach, tak żeby nie ładowała się jego cała treść w każdym z miejsc, tylko po danym fragmencie.

Jeśli się nie da jakoś normalnie to cóż, w ostateczności użyję function, co prawda głupie wyjście... ._.

Da się to jakoś zrobić?

Pozdrawiam!

Ten post edytował Weles 1.06.2012, 19:57:21
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
IProSoft

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie spinaj się tak może rzeczywiście trochę przesadziłem z nadinterpretacją Twojego postu, przyznaję się do błędu i serdecznie przepraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Na przyszłość jeśli czymś się interesujesz nie pisz "Umiem"
Co do:
Cytat
- Mam około 10 plików PHP i mam w każdej funkcje robić? bezsens totalny, pisałem o tym przecież w temacie ale jak widać ktoś nie doczytał o tym..

Piszesz:
Cytat
2. Funkcję rekurencyjną do paska gdzie się znajduje użytkownik (ten pasek jest na środku)

Więc wnisek prosty, masz jakąść funkcję którą potrzebujesz w każdym pliku, wrzucasz w plik functions.php i includujesz w każdym innym, wszędzie jest dostępna i nie musisz pisać jej 10 razy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:13