Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Includowanie pliku PHP, ale wyświetlenie go na CZĘŚCI.
Weles

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Mam taki dziwny problem, gdyż muszę:

1. Zaincludować plik na samej górze strony
2. Wyświetlić dany fragment tego pliku w 3 różnych miejscach strony [Pierwsze: Na samej górze, Drugie: W środku, Trzecie: Na samym dole]

Wiem że mógłbym to zrobić przez np. "if" oraz "get" w tym pliku i pobranie danych "get'ów" w różnych miejscach, ale po prostu muszę zaincludować TYLKO raz ten PLIK, tyle że wyświetlić jego trzy różne fragmenty w trzech różnych miejscach, tak żeby nie ładowała się jego cała treść w każdym z miejsc, tylko po danym fragmencie.

Jeśli się nie da jakoś normalnie to cóż, w ostateczności użyję function, co prawda głupie wyjście... ._.

Da się to jakoś zrobić?

Pozdrawiam!

Ten post edytował Weles 1.06.2012, 19:57:21
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
IProSoft

-----

Cytat
Umiem:
SQL, CSS, PHP, HTML i zaczynam się uczyć JS

Chyba chcesz komuś zaimponować albo wierzysz w to co piszesz...
1. Nazwa z mysql_fetch_array z tego pliku do <title></title>
Przypisujesz do zmiennej i możesz odczytać w dowolnym miejscu np <title>'.$zmienna.'</title>
2. Funkcję rekurencyjną do paska gdzie się znajduje użytkownik (ten pasek jest na środku)
Skoro to funkcja więc ma nazwę, idąc dlaej możesz jej użyć nawet na końcu strony...
3. Treść tego pliku, czyli 'truskawkowe ciacho'
To samo co 1.

Ten post edytował IProSoft 1.06.2012, 23:56:04
+Quote Post
Weles

-----

Cytat(IProSoft @ 2.06.2012, 00:54:50 ) *
Chyba chcesz komuś zaimponować albo wierzysz w to co piszesz...
1. Nazwa z mysql_fetch_array z tego pliku do <title></title>
Przypisujesz do zmiennej i możesz odczytać w dowolnym miejscu np <title>'.$zmienna.'</title>
2. Funkcję rekurencyjną do paska gdzie się znajduje użytkownik (ten pasek jest na środku)
Skoro to funkcja więc ma nazwę, idąc dlaej możesz jej użyć nawet na końcu strony...
3. Treść tego pliku, czyli 'truskawkowe ciacho'
To samo co 1.

Jakbym chciał komuś imponować, to napisałbym to w inny sposób (...) napisałem tak, żeby powiedzieć jakie języki mnie interesują bo tych się uczę.

1. Nie jestem idiotą żeby tego nie wiedzieć
2. A co ja napisałem w temacie? (Jeśli się nie da jakoś normalnie to cóż, w ostateczności użyję function, co prawda głupie wyjście... ._.)
- Mam około 10 plików PHP i mam w każdej funkcje robić? bezsens totalny, pisałem o tym przecież w temacie ale jak widać ktoś nie doczytał o tym..

I dla mnie taki tekst "Chyba chcesz komuś zaimponować" to obraza, gdybym chciał 'zaimponować' jak ty to mówisz - (chodź nie wiem czym - bo osoby jak np. nospor to naprawdę dobrze znające się na programowaniu osoby) to bym np. w sygnaturce sobie napisał:
"Jaki jestem zajebisty!!! Umiem to i to i jestem najlepszy"

Pozdrawiam!
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 00:20