![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Piszę własne Forum od kilku miesięcy, i zastanawia mnie czy pobieranie zasobów przez moje forum jest duże jak na forum, czy małe. http://mpgw.pl Na samym dole nad stopką macie czas wygenerowania i pobierany RAM: Strona wygenerowana w: 15.69 milisekund (0.016s) Wczytując stronę, serwer użył: 0.41 MB RAM Prosiłbym o opinię od was czy to dużo jak na forum czy mało. Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ogólnie wygląda na to że tyle właśnie zużywa twoja strona - to dobrze - teraz mamy 95% pewności (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
jeżeli chcesz mieć 100% pewność możesz dać jeszcze to memory_set_limit('1M'); i czuwać czy gdzieś się nie wywali błąd (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (ale nie zostawiaj tego dla użytkowników) możesz to uzależnić od jakiegoś ciasteczka itp... Co do czasu jak wspomniał irmidjusz fakt coś tam chyba masz zamotane. Zawsze możesz użyć microtime(true) który zwraca czas w formie 12345.1234566 jako liczba zmienno przecinkowa - po odjęciu jednej od drugiej powinieneś dostać odpowiedni wynik. Proponuje:
To Ci wyświetli czas generowania strony w milisekundach dając w formacie XXX.Y [ms] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ogólnie wygląda na to że tyle właśnie zużywa twoja strona - to dobrze - teraz mamy 95% pewności (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jeżeli chcesz mieć 100% pewność możesz dać jeszcze to memory_set_limit('1M'); i czuwać czy gdzieś się nie wywali błąd (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (ale nie zostawiaj tego dla użytkowników) możesz to uzależnić od jakiegoś ciasteczka itp... Co do czasu jak wspomniał irmidjusz fakt coś tam chyba masz zamotane. Zawsze możesz użyć microtime(true) który zwraca czas w formie 12345.1234566 jako liczba zmienno przecinkowa - po odjęciu jednej od drugiej powinieneś dostać odpowiedni wynik. Proponuje:
To Ci wyświetli czas generowania strony w milisekundach dając w formacie XXX.Y [ms] Twój kod zwraca mi tyle co mój czyli średnio 16.4ms, Początek strony: $rozpoczecie = microtime(true); Koniec strony: $zakonczenie = microtime(true); Obliczenie wyniku: $czas_generowania = $zakonczenie-$rozpoczecie; I wyświetlenie. Więc mówisz że takie wyniki RAM i GENEROWANIA są dobre jak na forum? @EDIT: number_format wybija mi tylko liczbę całkowitą np "15", "16" bez po przecinku np. "15,6", "16,2" więc wolę jednak round, ale przyznam że twój sposób na obliczenie jest łatwiejszy bez zbędnej funckji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Weles 1.06.2012, 10:13:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.09.2025 - 03:15 |