![]() |
![]() |
--Havok-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam problem z escapowaniem danych, bo nie do końca wiem których funkcji używać w jakich sytuacjach. Także prosiłbym o pomoc w wytłumaczeniu, o ile można (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Z góry dziękuję wszystkim, którzy zechą mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Znam funkcje: mysql_real_escape_string, htmlspecialchars, strip_tags, addslashes, stripslashes. Chciałbym udostępnić formularz w którym można coś opisywać z użyciem kilku tagów html (np. b, i, u, kolor, itp.) a) wysyłanie do bazy tylko z użyciem mysql_real_escape_string? Czy może użycie jeszcze addslashes czy coś? (IMG:style_emoticons/default/cool.gif) wyciągnięcie z bazy danych i wyświetlenie tego na ekranie - jeżeli nie będę używał addslashes, to nie muszę też używać stripslashes, czy jednak muszę z powodu użycia mysql_real_escape_string? c) wyświetlenie tych samych danych w innym miejscu z usunięciem wszystkich tagów html. Czy samo strip_tags wystarczy? Co w przypadku, gdy user zapomni o jakimś tagu lub skrypt go nie domknie (np. tinymce) Prosiłbym o odpowiedzi na pytania, jak i własne rady co najlepiej stosować. Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy zechcą mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Denerwujecie z tym PDO i to w wielu tematach a to dzial dla poczatkujacych, rownie dobrze mozecie napisac poczatkujacym zeby napisali portal spolecznosciowy.
PDO jest trudne, zajmuje 2 albo 3 razy wiecej kodu wiec po co ciagle kazecie sie uczyc tego poczatkujacym? Zreszta zadnych zalet w PDO nie widze, wystarczy dobra funkcja do filtrowania danych i jest to samo. Zaleta , ze PDO jest szybsze? Akurat to jest potrzebne komus kto raczkuje w php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 06:48 |