![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
jestem wackiem w tym temacie. Dopiero zaczynam. Otóż, stworzyłem system newsów. Przetestowałem, ładnie działa. Do tego stworzyłem system dodawania newsów. Również fajnie działa. Pomyślałem, że fajnie by było mieć dodatkowo komentarze pod nimi. Żeby nie było tak pusto. No a więc wziąłem się za to. Pisałem to jakiś czas, ale w końcu napisałem. Skrypt wyświetlania działa znakomicie. Gorzej jednak z dodawaniem. Za cholerę nie umiem rozkminić co jest źle. Problem jest w tym, że nie wypełnia wszystkich pól w bazie. Wypełnia treść komentarza, dodaje nowe ID komentarza tak samo jak i datę. Nie dodaje jednak tych rzeczy które są podane przez php(tj. nick autora oraz ID newsa). Mój plik news.php:
komentarz.php:
dodaj_koment.php:
Baza:
Bardzo bym prosił o pomoc. Z góry dzięki. ;) Ten post edytował swagger 28.05.2012, 01:55:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Tutaj eksperymentowałem, początkowo miałem post. Wyczytałem to gdzieś na google. Po prostu wysłałem wam zedytowaną kopię.
Co do reszty, dzięki. Działa. A macie może pomysł jak poradzić sobie z id komentarza? Tzn. aby w każdym newsie id komentarzy zaczynało się od #1. Domyślam się, że trzeba dorobić kolejną tabelkę(czy jak to tam się zwie) w bazie, ale na tym stoję. Nie mam nawet pomysłu jak to obliczyć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:57 |