![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2012 Skąd: Hogwart Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż mam pytanie do co do programowania gier w różnych językach. Niektórzy polecają PHP, niektórzy Javę, a niektórzy C++. Większa popularność jest na C++, bo jest niby szybszy. Chciałbym rozpocząć naukę programowania gier typu: Minecraft, Project Zomboid lub Nikki. Czy opłaca się w C#(si-szarp) programować gry? A może polecacie jakieś inne języki do takich małych gierek, które wymieniłem wyżej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi o licencje.Bazy danych, serwerów itp. MS zbyt wysoko je sobie ceni , dlatego w statystykach PHP vs ASP.NET- 76% stron na świecie zrobionych jest w PHP ,reszta w ASP.NET. Tą sytuację można usprawiedliwić ,że ASP.NET jest zdecydowanie młodszą technologią, jednakże w ubiegłym miesiącu był spadek 0.3% dla tej technologii na korzyść PHP.
Można powiedzieć ,że PHP ma złoty wiek i jest zdecydowanie tańsza niż MS'owa technologia. Mimo to myślę ,że jeśli chodzi o gry to bardziej nadaje się C# niż php,choć widziałem że można w PHP także budować aplikacje okienkowe, jednakże nie wiem jak z dostępem do bibliotek środowiska graficznego windowsa. PS.Tylko nie dawaj mi plusów. Ten post edytował Niktoś 22.05.2012, 16:28:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 16:54 |