Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Joomla 2.5 vs Drupal 7
qbas-s

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jakie są wasze opinie na temat "Joomla 2.5 vs Drupal 7"
Zakładamy że oba cmsy postawione są na tym samym serwerze.

Który będzie lepszy pod portal od którego oczekuje się jak najlepszej wydajności?

Ten post edytował qbas-s 13.05.2012, 16:31:55
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
mitring

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie to, że bronię joomli bo tak nie jest ale takie posty mnie osłabiają (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Cytat(Wojnar @ 20.05.2012, 02:53:19 ) *
Pisanie komponentów i modułów jest niewydajne.

Jak sie nie wie co to optymalizacja to wszystko będzie niewydajne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

W firmie w której pracuje mieliśmy trochę wdrożeń Joomli, także można powiedzieć, że znamy ją na wylot.
Trochę to ile 5..10..100 jak znacie na wylot to gratuluję wiedzy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a skoro jest nie wydajna to po co w niej robić strony? (IMG:style_emoticons/default/nerdsmiley.png)

nawet taki Wordpress pozwala to robić szybciej i wygodniej.

Na wordpresie się już robi wszystko od wizytówki po facebooka (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ponoć są wtyczki, że pierze i prasuje (IMG:style_emoticons/default/arrowheadsmiley.png)

No i jeszcze beznadziejna aktualizacja Joomli. Ostatnio coś poprawiali i usprawniali, że niby są updejty, ale wciąż same problemy.
Beznadziejna, czyli jaka? Updaty są czeste, i jest autoupdate więc nie wiem co jest beznadziejne?

Do autora tematu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zainstaluj sobie joomle + drupala i zobacz co Ci przypadnie do gustu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) społecznoć J! jest ogromna i to jest plus co do wydajności to ja bym się, aż tak nie przejmował włączenie cache itp dużo zdziała. A takie posty jak Wojnar pisanie, że coś jest fee bo tak i już to ja omijam i czytam z uśmiechem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.10.2025 - 16:16