![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na stronie dynamicznie dodawane treści.
W wyniku tego otrzymuję na stronie zmienną ilość <span class="i">treść</span>. Jak teraz odczytać te dane po stronie serwera? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to swego czasu rozwiązałem tak:
tworzyłem spany, w hidden input wstawiałem w value ilość utworzonych spanów(czyli sczytywałem value z ukrytego hiddena i po dodaniu nowego span zmieniałem jego wartość o 1). Jeżeli chcesz sczytać wartość spanów to osobiście zawsze można dodać do każdego spana input hidden i value taki sam jak jest podany w span czyli: Następnie uruchamiasz ajaxa i on ładnie widzi Twoje imputy i może obsłużyć po stronie serwera co tylko zechcesz. Pamiętaj jednak używać LIVE w jquery, żeby widziało dynamicznie utworzone spany i inputy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to swego czasu rozwiązałem tak: tworzyłem spany, w hidden input wstawiałem w value ilość utworzonych spanów(czyli sczytywałem value z ukrytego hiddena i po dodaniu nowego span zmieniałem jego wartość o 1). Jeżeli chcesz sczytać wartość spanów to osobiście zawsze można dodać do każdego spana input hidden i value taki sam jak jest podany w span czyli: Następnie uruchamiasz ajaxa i on ładnie widzi Twoje imputy i może obsłużyć po stronie serwera co tylko zechcesz. Pamiętaj jednak używać LIVE w jquery, żeby widziało dynamicznie utworzone spany i inputy. a nie lepiej użyć id albo własnego atrybutu? <span id="1">123</span> <span id="2">abc</span> W razie potrzeby można potem się do tego odwołać używając id. Wg mnie wstawianie inputa hidden w każdym spanie jest bezcelowe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 21:13 |