![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w wolnych chwilach sobie dłubałem od kilku dni przy tym szablonie, coś takiego wyszło: http://maciejkwas.pl/brama/home-1.html (linki w menu nie działają, jest to tylko jedna statyczna strona). Mam zamiar ją przekształcić w templatkę Joomla lub WordPress i sprzedawać, ale to już jak dopieszczę całość. Co jest do zrobienia: • przepisanie wszystkiego do html5 bym mógł z czystym sumieniem użyć tagu <video> • przepisanie slidera na plug-in jquery by był bardziej elastyczny • stworzenie przykładowych szablonów dla różnych podstron (docelowo wszystko, co jest w menu) • cztery wersje kolorystyczne (zakładając, że to, co jest teraz, to lato, chciałbym dorobić zimę [niebieski], wiosnę [zielony] i jesień [szary?]) • napisanie plug-inu w jquery obsługującego video za pomocą moich elementów Z niecierpliwością czekam na wasze opinie : ) Pozdrawiam Ten post edytował prowseed 15.05.2012, 00:21:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajne i widać ile pracy w to włożyłeś, ale zawsze jest ale! ;] Posiedziałem 30 sec i strasznie męczy ta strona oczy, nie wiem czemu może i godzina gra rolę w końcu mamy 2:30 jednak wydaje mi się że to ten odcień, kolory nagłówków na dole też lekko nie czytelne pastelowy zółty + biały = średnio czytelne i przede wszystkim męczące oczy teksty. Ogólnie jak pomysł na stronę konkretny widać masz to te kolory są z pupy wyjęte, całość ładna ale ja bym nie wysiedział tutaj długo i raczej nie wrócił ponownie - po prostu jest tutaj coś takiego nie koniecznie dobrego może dlatego że jest to takie mdłe i rozmazane (slider)?
Edit: Namyśliłem się by coś jeszcze napisać, góra i dół super, slider (jego zawartość sam w sobie super) do wymiany moim zdaniem i te box'y bezpośrednio pod nim i obok video do wymiany już z 90% pewnością. Obrazek w "Content with image" też jak i cała strona w jednym stylu - rozmyty, za mgłą, ale po co? To tylko pogarsza efekt i znów moje biedne oczy, czuję się jak była by jakaś mgła! Reszta jak już pisałem bdb. top i stopka w szczególności, bloki na condent też wery wery najs! ;] http://screenup.pl/?l=3DMRIC5 Lepiej moim zdaniem, o wiele lepiej za jeśli cała strona jest w jednym stylu (jeszcze tego typu - zlewanie się / mgła / pastele) to całość nie wygląda najlepiej. Ten post edytował ShadowD 15.05.2012, 01:45:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 19:44 |