![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
jak w temacie sam nie wiem jak do końca to rozwiązać więc czekam na za i przeciw. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Sidejacking is still a problem for many sites on the internet. The only way to protect yourself on every site you visit is to secure and encrypt your connection for all requests. SheepSafe from Nick Sieger is an easy to install solution for Mac that relies on an SSH tunnel and SOCKS proxy to encrypt every HTTP request you make, no matter what site you're on. Ale żeś mi armatę wystawił, chyba najgorszy atak na sesję, przed którym trudno się uchronić.Nawet Facebook,google(widziałem na filmiku włam na poczte) sobie nie radzą ,a mają przecież ekspertów przy których ja się chowam. Mam ,na to pomysł- oprócz SSL, zaimplementować dodatkowo (IPsec), może uchroni. Cytat Ogólnie rzecz biorąc, raczej średnio (żeby nie rzec, że w ogóle nie) nadaje się to do implementacji koszyka użytkownika. Można wiedzieć dlaczego tak sądzisz? Nie wiem dlaczego wiki sklasyfikował Turple Space do grupy NoSQl-czyli tych nierelacyjnych,a w liście relacyjnych baz danych tej bazy nie ma,zaś samo HSQLDB jest?Nie wiem jakaś hybryda to. http://en.wikipedia.org/wiki/NoSQL Zobacz na listę poniżej. Key-value cache in RAM
Velocity //Nowsza wersja AppFabric?Zarówno jedno i drugie to nakładki/narzędzia na bazy danych? Sugerowałem się tą listą, ale doczytałem solidnie i faktycznie relacyjna, oparta na HSQLDB, która napisana jest w javie a dane przetrzymuje w pamięci RAM.Choć naprawdę nie dostrzegam tam klucza głównego i relacji między tabelami. Ten post edytował Niktoś 7.05.2012, 01:21:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 06:55 |